ВУКОВИЋ: ОБИЉЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ ЕГЗОДУСА САРАЈЕВСКИХ СРБА 16. МАРТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

803

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић потврдио је данас да ће годишњица егзодуса сарајевских Срба бити обиљежена 16. марта у Источном Сарајеву.

„Након парастоса у цркви на Равној Романији, који ће бити служен у 12 часова, представници власти, борачких организација и чланови породица положиће вијенце погинулим борцима на централном спомен-крсту на Војничком гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу“, прецизирао је Вуковић.

Вуковић је рекао да ће обиљежавање бити настављено духовном академијом у Културном центру Пале, у 14 часова, на којој је планирано обраћање званичника.

„Ово је  друга година откако егзодус сарајевских Срба обиљежавамо као догађај од важности за Републику Српску, односно, откако је овај догађај уврштен у календар обиљежавања значајних датума који организује Одбор Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова“, подсјетио је Вуковић.

Вуковић каже да је обиљежавање егзодуса сарајевских Срба један од најважнијих догађаја у овој регији, који треба да окупи све наше грађане, не само становнике Источног Сарајева, него и све сарајевске Србе који су расељени широм Републике Српске.

Градоначелник је позвао сарајевске Србе који тренутно живе у Бијељини, Братунцу, Брчком, Требињу, Вишеграду и другим градовима да, уколико су у могућности, присуствују обиљежавању егзодуса и одавању почасти погинулим борцима сарајевско-романијске регије.

Вуковић је посебну захвалност изразио Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, чији студенти учествују у припреми програма за духовну академију.