СОКОЛАЦ- Без струје 300 потрошача

1298

Јак вјетар и грмљавина изазвали су прекиде на 16 трафостаница, проузроковали пад три далеководна стуба и оставили без струје 300 потрошача на подручју Сокоца, речено је Срни у електродистрибутивној Радној јединици у овом мјесту.

“Због јаког вјетра и грмљавине од ноћас је без напона седам трафостаница на далеководу `Каљина` на дијелу према Драпнићима и Ишерић Брду и три трафостанице на истом далеководу у правцу према Барама и Врховинама”, навео је руководилац Радне јединице Соколац /”Електродистрибуција” Пале/ Љубомир Васковић.

Васковић је навео да је невријеме прекинуло напон и на двије трафостанице и срушило три далеководна стуба на далеководу Ново Село, са кога се струјом снабдијевају црпне пумпе на водоводу Биоштица.

Са овог водовода напаја се градско насеље Соколац и девет околних села.

“Како потрошачи на Сокоцу и у околним селима не би остали без воде, рано јутрос смо извршили алтернативно преспајање далековода `Ново село` и у приоритет ставили отклањање прекида и постављање нових стубова”, истакао је Васковић.

Он је нагласио да су без напона и четири трафостанице на далеководу `Жљебови`.

Васковић је рекао да има много пријављених кварова на нисконапонској мрежи и да су сви монтери на терену од раног јутра.