СОКОЛАЦ- Безбједност у саобраћају на високом нивоу

861

Стање безбједности у области саобраћаја на подручју Сокоца оцијењено је као веома повољно на данашњем састанку општинског Форума за безбједност поводом почетка нове школске године.

Командир Полицијске станице на Сокоцу Радован Шаренац рекао је новинарима да ће у оквиру започете акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ полицијски службеници предузети низ активности да би дјеца несметано и безбједно путовала од куће до школе и назад.

„У свим зонама у близини школа и раскрсница и на пјешачким прелазима биће појачано присуство полицајаца који ће пратити и адекватно санкционисати сваки уочени прекршај“, истакао је Шаренац.

Он је навео да су у протеклих осам мјесеци на подручју Сокоца евидентиране 32 саобраћајне незгоде без смртно страдалих и лица са тешким тјелесним повредама.

Шаренац је додао да је у овом периоду 15 лица лакше повријеђено у седам саобраћајних незгода и да је било 25 незгода са материјалном штетом.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је новинарима да се овакви састанци одржавају сваке године у вријеме почетка акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ од 25. августа до 30. септембра.

„Закључили смо да је безбједност у овој локалној заједници на високом нивоу и да је веома добра сарадња представника МУП-а, образовних и јавних установа и локалне управе, те да су извршене све неопходне припреме за почетак нове школске године“, навео је Бјелица.

Он је нагласио да је на Сокоцу поправљена свјетлосна и урађена хоризонтална сигнализација, те да се ради вертикална, ради лакшег сналажења становника у саобраћају.

Бјелица је истакао да је видео-надзор значајно допринио побољшању безбједности на подручју ове општине, као и постављање расвјете у улицама које нису биле освијетљене.

/Срна/