СОКОЛАЦ- Бјелица обишао радове на реконструкцији путева

1041

Начелник општине Соколац Милован Бјелица обишао је насеље Брезијак, у којем се врши асфалтирање десетак улица. Укупна дужина асфалтираног пута износи 3.500 метара, а општина ће за ову намјену издвојити средства у износу од око 400.000 КМ. Према ријечима начелника Бјелице, ово је веома насељена мјесна заједница, гдје у посљедњих двадесетак година у највећем броју живе избјегличке породице.

– Некада је на простору Брезијака била само ливада, те је послије рата општина додијелила бројне локације, како за изградњу кућа, тако и за стамбене јединице. Данас овај дио града броји близу 500 домаћинстава. Прво смо ријешили питање довода воде, канализације, струје и уличне расвјете. Сада је на ред дошла путна инфраструктура. Чињеница је да се дуже вријеме чекало на извођење ових радова, из разлога да бисмо обезбиједили комплетна средства и не би парцијално реконструисали улице – рекао је Бјелица.

Он је додао да је извођач радова предузеће а.д. „Романијапутеви“ из Сокоца, те да се реконструкција путева наставља и у другим дијеловима града.

Са „Романијапутевима“ сарађујемо редовно, на обострано задовољство. Средства за реконструцију путева у мјесној заједници Брезијак су уплаћена, али не заустављамо се овдје. Слиједе радови у насељима Соколачке њиве, Ћилимара и Лазе – казао је начелник.

Мјештани су исказали задовољство што ће након дуго година приступ кућама бити много олакшан, те захвалили руководству општине.

Веома нам значи што је локална заједница покренула ову причу и испоштовала обећање. Са комшијама сам размјенио мишљења и сви имају само похвалне ријечи – открио је Александар Бунијевац, који је једанаест година мјештанин Брезијака.

– Припадамо градској зони, плаћамо редовно комуналну таксу и имамо пуно право на асфалтиране улице. Хвала начелнику што је то препознао – рекао је Сапасоје Крунић.

– Избјегли смо из Олова 1992. године и живјели у селу Крушевци све до 2005. године. Тада смо у насељу Брезијак изградили мали објекат, који није био довољно услован за вишечлано домаћинство. Захваљујући помоћи општине, успјели смо да направимо кућу, а сада добијамо и асфалтирани прилаз – казао нам је Миладин Васиљевић, отац четворо дјеце.

– Седамнаест година сам чекала овај дан. Били су веома лоши услови, блато и вода на све стране, а сада је одлично – истакла је мјештанка Зорица Јагодић.

И поред лоших временских услова, радници „Романијапутева“ у оквиру реконструкције путне инфраструктуре на подручју наше општине, у наредним данима настављају да према плану изводе радове.

 

 

/општина Соколац/