СОКОЛАЦ- Договорене активности за безбједну прославу матура

979

На данашњој сједници Форума за безбједност општине Соколац договорене су активности с циљем да предстојеће прославе завршетка школовања 96 матураната основне и 110 матураната средњошколског центра протекну у најбољем реду.
Начелник општине Милован Бјелица рекао је новинарима, након данашње сједнице Форума, да је разматрано стање безбједности у овој локалној заједници, с акцентом на предстојеће организовање матурских свечаности.

Он је навео да ће за завршне разреде Основне школе „Соколац“ матурска прослава бити одржана 8. јуна, а за ученике Средњошколског центра „Василије Острошки“ заједно са матурантима Подручног одјељења Хан Пијесак 7. јуна.

Бјелица је упознао саговорнике и о досада предузетим активностима у вези са организовањем 56. Међуопштинских омладинских спортских игара /МОСИ/ „Соколац 2019“, које ће се одржати од 3. до 7. јула у овом мјесту.

„Разговарали смо и о обезбјеђењу путне инфраструктуре, безбједности у саобраћају, постављању и поштовању саобраћајне сигнализације и о мјерама које треба предузети за саму организацију 56. МОСИ с обзиром на број званица и гостију који ће учествовати на свечаности отварања и у праћењу спортских такмичења“, рекао је Бјелица.

Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац истакао је да су сви учесници данашњег Форума констатовали да је стање безбједности на подручју ове општине добро.

Он је додао да су, осим мјера у вези са прославама матурских свечаности, договорене и неопходне полицијске активности на обезбјеђењу предстојећих игара МОСИ на којима ће учествовати спортисти, спортски радници и гости из скоро 40 општина из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Федерације БиХ.

Директор Основне школе „Соколац“ Дивна Јанковић нагласила је да су организацију матурске свечаности родитељи ученика деветих разреда преузели на себе у договору са разредним старјешинама и школом.

Она је нагласила да ова школа није имала лоших искустава, те се нада да ће и ове године матурско славље проћи у најбољем реду.
/Срна/