СОКОЛАЦ- Бјелица угостио малишане поводом Недјеље дјетета

1301

Начелник општине Соколац Милован Бјелица организовао је данас пријем за 50 малишана из соколачког вртића поводом Недјеље дјетета и обећао помоћ како би имали боље услове за боравак у тој предшколској установи.
„Ми сваке године уприличимо пријем за малишане и њихове васпитачице, почастимо их оним што воле и чујемо шта све уче у вртићу, што нас сваки пут поново радује и учини дан лијепим“, рекао је Бјелица новинарима.

Он је додао да је пронаталитетна политика циљ локалне управе на Сокоцу, која посвећује велику пажњу дјеци кроз Удружење „Мајка и дијете“, те да на више начина помажу вишечлане породице, између осталог, субвенцијом за дјецу у вртићу.

Бјелица је нагласио да га посебно радује што је у први разред Основне школе „Соколац“ кренуло једно одјељење више него лани.

Директор соколачке Установе за предшколско васпитање и образовање Биљана Косорић је истакла да је данас почела Недјеља дјетета под слоганом „Вјерујем у себе“, те да ће је малишани овог вртића обиљежити са више програмских садржаја од данас до недјеље, 7. октобра.

„Данас је начелник примио 50 дјеце из двије васпитно-образовне групе узраста 4 до 6 година и званично отворио Недјељу дјетета у нашој предшколској установи, у којој ћемо читаву седмицу бити активни како то радимо већ годинама, уводећи нове програмске садржаје“, навела је Косорићева.

Она је нагласила да су у овкиру Недјеље дјетета предвиђене радионице које ће бити планиране по узрасним групама о теми јесени, у којима ће учествовати и родитељи дјеце и васпитачи.

Косорићева је најавила посјету малишана Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу и позоришну представу у извођењу Дјечијег позоришта „Бубамара“ из Београда.

Према њеним ријечима, у завршном дијелу овог програма планиран је и јесењи карневал када ће дјеца проћи улицама Сокоца у пратњи васпитачица, обучени у „боје воћа које јесен са собом доноси“.

Младен Калкан из соколачког вртића, са непуних пет година, већ зна да слаткише треба дијелити са друговима, да је његово право да има родитеље, да се игра колико жели, да иде у школу, да шета градом и да учи пјесмице које воли.

Он је рекао да ће им Недјеља дјетета у вртићу бити лијепа.

 

/Срна/