УГОВОРЕНА ИЗГРАДЊА СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈА „ВЕЉИНЕ“ У ИСТОЧНОЈ ИЛИЏИ

1517

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић присуствовао је данас потписивању уговора о изградњи Спомен-обиљежја “Вељине” на подручју општине Источна Илиџа, за шта је Град Источно Сарајево издвојио 30.000 КМ.

Уговор су потписали начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић и директор предузећа “Мега пројект” из Братунца, Милош Гаврић.

Новац за изградњу спомен-обиљежја је обезбијеђен захваљујући помоћи Републике Србије, у износу од 300.000 КМ, општина Источна Илиџа је обезбиједила 50.000 КМ и Град Источно Сарајево 30.000 КМ.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изразио је наду да ће у што скоријем  року почети радови на изградњи овог Спомен-обиљежја.

„Ријеч је о Спомен-обиљежју за погинуле борце са територије општине Источна Илиџа, као и општина које су по Дејтонском мировном споразуму остале у ФБиХ, који немају спомен-обиљежје у овом дијелу града Источно Сарајево“,  рекао је Божовић.

Спомен-обиљежје биће изграђено код цркве Светог Василија Острошког на Вељинама у оквиру комплекса спомен-парка који би, према предвиђеном плану, требало да буде најзначајнији пројекат који ће се радити у овој и почетком сљедеће године.

Радови на изградњи спомен-обиљежја Вељине почети за 10 дана, а рок за завршетак радова је 75 дана.