СОКОЛАЦ- Договорене мјере за предстојеће празнике

856

Форум за безбједност општине Соколац договорио је данас мјере за предстојеће празнике.

Начелник општине Милован Бјелица рекао је новинарима да је на сједници разговарано о повећању степена безбједности грађана и заштите њихове имовине током новогодишњих и божићних празника.

-Разговарали смо о раду угоститељских објеката и примјени уредбе о раду трговинских објеката, спровођењу уредбе о точењу алкохолних пића малољетницима на јавним мјестима, забрани употребе пиротехничких средстава на јавним мјестима, о мјерама безбједности у саобраћају, те обавези истицања државних обиљежја- навео је Бјелица.

Он је рекао да је на Сокоцу евидентиран инцидент при употреби пиротехничких средстава у којем је један ученик задобио повреде лица, а веће посљедице су избјегнуте захваљујући реаговању представника школе и здравствених установа.

Бјелица је поручио власницима угоститељских објеката да највећи дио одговорности за организовање новогодишњих празника преузимају на себе, при чему су за спровођење свих одлука из области безбједности задужени Станица полиције и општинска Комунална полиција.

Он је додао да је стање безбједности на подручју општине Соколац на данашњој сједници Форума оцијењено као задовољавајуће.

Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац најавио је да ће полиција предузимати одговарајуће мјере у вези са злоупотребом притехничких средстава, за шта су, како је рекао, законом предвиђене ригорозне санкције, и то од 300 до 900 КМ за физичка лица, те од 2.000 до 6.000 КМ за правна лица.

Он је напоменуо да су санкције власницима угоститељских објеката за точење алкохола очигледно пијаним и малољетним лицима од 400 до 1.200 КМ.

/Срна/