СОКОЛАЦ- Федерално министарство издваја 100.000 КМ за изградњу дионице пута Кнежина – Олово

1221

Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић посјетио је општину Соколац, гдје је са начелником општине Милованом Бјелицом и његовим сарадницима разговарао о проналажењу рјешења за реализацију инфраструктурних пројеката, у подручјима у којима живи повратничка популација.

Према ријечима Рамића, Федерално министарство расељених особа и избјеглица издвојиће 100.000 КМ за суфинансирање пројекта за изградњу регионалног дијела пута Соколац – Олово.

 Данас сам посјетио подручја у којима живе повратници на подручју општине Соколац. Према ономе што сам видио и чуо постоји веома добра сарадња са локалном власти. Са начелником смо разговарали о томе како да још боље комуникацијски повежемо Олово и Соколац, због потребе за привредном сарадњом, као и због оживљавања насеља у којима живе повратници. Министарство ће издвојити око 100.000 КМ за финансирање пројекта изградње инфраструктуре на подручју општине Соколац, рекао је Рамић.

Начелник општине Соколац изразио је задовољство састанком, рекавши да је ово још један у низу пројеката који ће бити спроведен у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице БиХ и Федералног министраства расељених особа и избјеглица, а све то захваљујући доброј комуникацији и сарадњи са повратничким становништвом.

 На овај начин путем пројекта, 2015. године урађен је дио пута према селу Паржевићи, као и неки други инфраструктурни пројекти. Сада ћемо аплицирати за дио пута од Кнежине према Олову, тј. од мјеста Мангурићи до Ишерић Брда. Постоји још путних праваца које би требали да ријешимо, ал ово је сада приоритет. Веома сам задовољан исходом данашњег састанка. Општина Соколац је увијек спремна за сарадњу, и наставићемо у овом заједничком правцу, рекао је Бјелица.