СОКОЛАЦ- Једанаест кућа за повратнике и расељена лица

768

Начелник општине Соколац Милован Бјелица састао се са представником Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Владе Републике Српске како би се разговарало о реализацији Државног пројекта стамбеног збрињавања у оквиру Регионалног стамбеног програма, потпројекат БиХ5 који се односи на изградњу и реконструкцију једанаест кућа на подручју општине Соколац, од којих ће седам кућа добити повратници на подручју ове локалне заједнице, а четири стамбена објекта добиће расељена лица.

Према ријечима Бјелице Споразум о сарадњи на провођењу потпројекта БиХ5 потписан је у јануару са Министарством за људска права и избјеглице БиХ и Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције у Влади Републике Српске, а данас је кренула реализација овог пројекта.

– Укупна вриједност овог пројекта је 500.000 конвертибилних марака, донаторска средства су око 400.000 КМ, а општина треба да обезбиједи инфраструктуру, грађевинске дозволе и осталу потребну документацију. У току је израда пројектне документације, а надам се да ће бити испоштовани сви рокови који су предвиђени у Споразуму, истакао је Бјелица.

Четири локације на којима ће бити грађени или реконструисани стамбени објекти налазе се у ужем градском подручју општине Соколац, остале локације су Шашевци, Мељине, Калиманићи, Карамуратовићи, Доње Бабине, Поретак, Боровац и Педише.

 

/општина Соколац/