СОКОЛАЦ- Одржана јубиларна „Конференција беба“

1066

На Сокоцу је синоћ изабрано трочлано предсједништво  20. јубиларне „Конференције беба 2019“ на којој су изабрани, најмлађа беба Лазар Боровчанин, најстарија беба Хелена Зубан и најмлађа беба са највише браће и сестара Лав Делипара.

Лазар Боровчанин рођен је 23. јуна и треће је дијете у породици, Хелена Зубан рођена је 28. јуна 2018. године и Лав Делипара рођен је 19. маја и има браћу Николу, Михајла и Ђорђа, образложено је на конференцији.

Начелник Одјељења за општу управу општине Соколац Љиљана Дамјановић рекла је новинарима да су за учешће на конференцији родитељи пријавили 82 дјеце од рођених 91, према подацима Педијатрије Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ на Сокоцу од 28. јуна прошле године до данас.

Она је нагласила да су чланови трочланог предсједништва „Конференције беба“ добили по дјечија колица, пакет хигијенских производа и пакет беби-пелена, а свим осталим пријављеним учесницима конференције уручени су по пакет хигијенских производа и пакет беби-пелена.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је новинарима да је ово јубиларна 20. „Конференција беба“ на Сокоцу, која се први пут организује 25. јуна због низа културних и спортских дешавања у овом граду и да ће награде накнадно моћи преузети и родитељи беба које се роде од 25. до 28. јуна.

„Општина Соколац и ове године организује пригодне поклоне породицама које су добиле дјецу од периоду од 28. јуна прошле до 28. јуна ове године и поносимо се тиме што смо ове године у том периоду богатији за 91 дијете“, рекао је Бјелица обећавши подршку брачним паровима који су одлучили да прошире своје породице.

Он је нагласио да ће пакети „Тропика“ бити уручени носиоцима три главне награде и за двије породице које имају по четворо дјеце.

Општина Соколац је главни спонзор ове манифестације, а остали спонзори су „Недомеx“ са Пала, соколачке апотеке „Свети Никола“ и „Грација“, компанија „Оногошт“ и „Тропик“ из Источног Сарајева.

„Конферанција беба 2019“ одржава се у оквиру пројекта „Љепша Српска – бројнија Српска“ Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Манифестација „Конференција беба 2019“ биће одржана у 39 општина у Српској до 12. јула, а централна је планирана у Бањалуци 24. јула.

Циљ ове манифестације је да се укаже на значај рађања и промовише породица као највећа вриједност заједнице.

На „Конференцији беба“ малишанима је представљена маскота 56. Међуопштинских омладинских спортских игара – Соколко, које ће бити одржане на Сокоцу од 3. до 7. јула.

 

/Срна/