ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Потписан Меморандум о разумијевању који ће унаприједити туристичку понуду

1004

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић потписао је јуче Меморандум о разумијевању, у којем је дефинисано заједничко учешће у пројекту “Sarajevo Saddle Views” са Градом Сарајево, Општином Центар, Коњичким клубом Сарајево и предузећем “Via media”.
Пројектом „Sarajevo Saddle Views” биће креиран нови туристички бренд за све љубитеље коњичког спорта, хобија и рекреације овог типа, а Општина Источни Стари Град је незаобилазан партнер због своје позиције, конфигурације терена и несвакидашњих природњих љепота које красе Источни Стари Град.

“Чињеница да овакав бренд још увијек не постоји у Републици Српској,а ни у Босни и Херцеговини нам је мотив да будемо прва општина из Републике Српске која ће, надам се, имати овакву туристичку понуду и веома је битно истаци да у свом развојном процесу Источни Стари Град користи своје најбоље потенцијале”, рекао је начелник Гашановић.

Припрема и предаја пројектне документације по овом позиву је у току,а сам EU4Business пројекат Европске уније подстиче развој туризма, пољопривреде и руралног развоја.