СОКОЛАЦ- Почело обиљежавање Недјеље дјетета

1417

Организовањем “јесењег карневала”, шетњом главном градском улицом, дјеца соколачког вртића почела су данас обиљежавање Недјеље дјетета, која се ове године у цијелој Српској одвија под мотом “Дјечији свијет – мој свијет”.

Директор Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Биљана Косорић рекла је Срни да су дјеца у пратњи васпитачица прошетала градом обучена у одоре и боје јесени, уз пригодан краћи програм и рецитале о дјечијим правима.

“Сутра имамо традиционални пријем код начелника општине Соколац, а у сриједу ће нас посјетити дјеца из Дјечијег кутка и Одјељења дјеце са посебним потребама из Основне школе Соколац, са којим смо ове године одлучили да остваримо сарадњу”, навела је Косорићева.

Она је најавила посјету дјеце из вртића Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу и Духовном центру у порти овог храма, те истакла да ће на крају седмице бити организована креативна радионица посвећена јесени.

У соколачком вртићу кажу да их радује да се из године у годину повећава број дјеце која бораве у тој установи.

У Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац ове школске године борави 130 дјеце, распоређених у пет васпитно-образовних група, а захваљући помоћи донатора и разумијевању локалне управе у вртићу су током овог љета потпуно опремили још једну просторију и набавили нову опрему у кухињи, ради стицања услова за боравак већег броја дјеце.

 

 

/Срна/