ИСТОЧНА ИЛИЏА- Отворена прва теретана на отвореном са соларним панелом

1296

У Касиндолу, у општини Источна Илиџа, отворена је прва теретана на отвореном са соларним панелом, који су изградили чланови Омладинског савјета Источна Илиџа.

„Омладински савјет „Источна Илиџа“ још у мјесецу мају као један од постојећих проблема у нашем граду препознао је недостатак теретана на отвореном. Данас у 21. вијеку млади све више воде рачуна о свом физичком изгледу, воде здрав живот. У нашем граду постоји велики број теретана, међутим чланарине у њима скупе, а млади који су и средњошколци, студенти и незапослени али и они запослени поред свих осталих примарних потреба не могу толико издвајати за бављање спортом, те смо им ми жељели поклонити једну теретану на отвореном коју могу користити неогранично и бесплатно. Свјесни смо да ни наш град ни општина, колико год се трудила да обезбиједи квалитетан живот својих грађана не може све сама, па нашим примјером показујемо младима да је доста тога у нашим рукама да промијенимо и урадимо, јер ипак на младима свијет остаје“, поручују из Омладинског савјета.

Пројекат је финансиран од стране фондације Мозаик. У склопу овог друштвено корисног пројекта био је задатак осмислити нешто иновативно. Чланови савјета су одлучили да у склопу теретане буде и соларни панел. Тако су омогућили да млади имају прилику да током свог тренинра слушају музику или пуне своје мобилне уређаје.

Из Омладинског савјета су упутили огромну захвалност свима који су учествовали у овом пројекту.

„Захваљујемо Општини Источна Илиџа која је, као и увијек, била финансијска и морална подршка у реализацији овог пројекта, Јавном предузећу Комил које нам је превозило потребан материјал и алат, професору Божидару Поповићу који је заједно са нашим студентима осмислио како ће панел функционисати, те господину Влади Ћетовићу који нам је донирао стуб за стајање панела. Захвланост дугујемо и господину Жарку Беријану који је направио конструкцију на којој је стајао панел и господину Синиши Максимовићу који ће нам у скорије вријеме донирати још један соларни панел за расвјету. Хвала и господину Неђи Лубури који је био подршка и помоћ приликом реализације нашег пројекта. И наравно посебну захвалност дугујемо својим члановим и волонтерима без којих ништа од овога не би било могуће“, наводи се у саопштењу Омладинског савјета Источна Илиџа.

 

 

/katera.news/