СОКОЛАЦ- Потписан Уговор о асфалтирању локалног пута Каљина – Храсишта – Доње Гире

970

Представници Федералног минстарства расељених особа и избјеглица, начелник општине Соколац Милован Бјелица и директор фиреме АД „Романијапутеви“ Мирко Пандуревић потписали су Уговор о извођењу радова – Асфалтирање локалног пута Каљина – Храсишта – Доње Гире , вриједности 110.534 конвертибилнихг марака.

Дужина поменуте дионице од Каљине до Доњих Гира је 1350 метара, а уговором је предвиђено да општина Соколац за овај инфраструктурни пројекат издвоји 50.000 КМ, док ће Федерално министарство расељених особа и избјеглица издвојити 60.534 КМ. Састанку је присуствовао и Рахман Бабић, предсједник Удружења за избјегла и расељена лица „Гире“ које је подносилац захтјева и иницијатор овог инфраструктурног пројекта.

Начелник општине Соколац Милована Бјелице након потписивања уговора рекао је да постоји одлична сарадња локалне власти и становништва које је привремено било отишло са простора општине Соколац, те да је данашњи Уговор исход те сарадње. Бјелица је истакао и добру сарадњу општине са Федералним министарством расељених особа и избјеглица са којим је и раније реализовано више пројеката на обнови инфраструктуре на подучју наше општине. Додао је да је подручје села Гире јако битно, јер се на том простору налази Гирска пећина која је културно – историјско наслијеђе и која ће након истраживања која се тренутно раде ући у туристичку понуду општине Соколац.

Предсједник Удружења за избјегла и расељена лица „Гире“ Рахман Бабић захвалио се свима учесницима који су помогли да се реализују пројекти на подручју МЗ Каљина, истакавши посебну захвалност начелнику општине Соколац Миловану Бјелици и министру Федералног министарства расељених особа и избјеглица Едина Рамића, захваљујући којима је доста тога урађено за становништво у овом подручју.

Извођач радова асфалтирања локалног пута Каљина – Храсишта – Доње Гире је АД „Романијапутеви“ Соколац.

 

/општина Соколац/