СОКОЛАЦ- Повеља општине Александру Вучићу и граду Источно Сарајево

955

Повеља општине Соколац биће додијељена предсједнику Србије Александру Вучићу, као и Скупштини града Источно Сарајево на свечаности обиљежавања Дана општине и крсне славе Светог пророка Илије 2. августа, одлучили су на данашњој сједници одборници соколачке Скупштине.
Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да је ова локална заједница добила донацију Владе Србије, да је Србија много тога урадила за Српску, те да је обавеза соколачке општине да се на одређени начин захвали руководству Србије.

“Значајна средства су уплаћена општинама града Источно Сарајево и сигурно и општини Соколац, а ми имамо један број пројеката који треба да буду одобрени у Влади Србије. Овај народ је захвалан Србији, њеним пореским обвезницима и посебно руководству које има слуха за становништво са ове стране Дрине у Српској и БиХ”, изјавио је Бјелица новинарима.

Он је навео да Повељом општине Соколац, највећим општинским признањем, предсједник Србије постаје почани грађанин ове локалне заједнице, што су једногласно прихватили одборници свих политичких партија које партиципирају у локалној скупштини.

Предсједник скупштинске Комисије за награде и признања Огњен Војиновић образложио је да и Скупштина града Источно Сарајево заслужује највеће општинско признање јер је у протеклом периоду град имао изузетну сарадњу са свим општинама у његовом саставу, а посебно са општином Соколац у реализацији многобројних пројеката.

Одборници су једногласно подржали да Златна плакета општине Соколац буде додијељена директору Основне школе “Соколац” Дивни Јанковић и спортском раднику Неђи Ђуровићу са Сокоца.

Сребрна плакета општине Соколац, како је речено, биће додијељене Славенку Солдару, успјешном пољопривреднику из села Сијерци код Сокоца, и Занатској радњи “Пеле КОП” са Сокоца у власништву Ненада Шуке.

На приједлог Комисије за награде и признања Златна значка општине Соколац уз новчану награду од по 200 КМ ће на истој свечаности бити уручена ученику генерације 2018/2019. соколачког Средњошколског центра “Василије Острошки” Милошу Радовићу, ученику генерације 2018/2019. Основне школе “Соколац” Наташи Копривица, руководиоцу соколачке Топлане, која послује у оквиру Јавног комуналног предузећа “Соколац” Невени Тодоровић и спортском раднику Огњену Крешталици.

 

/Срна/