СОКОЛАЦ- Психијатријској болници донирана опрема вриједна око 100.000 КМ

852

Специјална болница за психијатрију на Сокоцу добила је од Ротари клуба из Аустрије сву потребну опрему вриједну више од 100.000 КМ за објекат мушког акутног одјељења гдје се изводе завршни радови, речено је Срни у овој здравственој установи.
Директор ове болнице Биљана Реновица Цвијетић рекла је данас Срни да је ова донација допремљена јуче захваљујући пуној подршци Недељка Симића из Сребренице, који води један од Ротари клубова.

Она је изјавила да је сличних донација било и раније и да је овај пут донирана сва опрема за објекат мушког акутног одјељења на коме се приводе крају радови на реконструкцији.

„У том објекту ће на овај начин бити обезбијеђени идеални услови за боравак пацијената и рад медицинског особља усклађени са траженим стандардима специјалне психијатријске установе“, истакла је директор болнице.

Цвијетићева је додала да је у овој болници највећи притисак на пријем пацијената на мушко акутно одјељење и да је реконструкција тог објекта била неопходна.

Она је нагласила да ће у овој јавној здравственој установи бити формирана Комисија која ће извршити све потребне активности о приходовању те опреме, што ће позитивно утицати на финансијско пословање Специјалне болнице за психијатрију.

Према њеним ријечима, ова здравствена установа, уз гаранцију Владе Републике Српске, недавно је добила подршку за кредитно задужење у износу од 5.000.000 КМ и са тим средствима ће бити ријешена сва дуговања из ранијег периода и обавезе установе које су сада око 4.000.000 КМ.

Директор је подсјетила да је током 2017/2018. године је у кругу Специјалне болнице за психијатрију на Сокоцу реконструисан још један објекат и опремљен новом опремом захваљујући донацијама.

Она је навела да је ова болница прије двије године добила сагласност ресорног министарства да се бави и дјелатностима психо-геријатрије и болестима зависности, што значи да ће у овој здравственој установи бити пуно улагања и рада.

Психијатријска болница на Сокоцу почела је са радом 1958. године као установа за збрињавање хроничних душевних болесника.

Сада је у њој смјештено око стотину пацијената из свих крајева БиХ.
/Срна/