ПАЛЕ- Цијена воде за грађане Пала 0,80 КМ, за Сарајево 0,38 КМ !

1002

На захтјев Клуба одборника Српске демократске странке у СО Пале данашња тематска сједница паљанског парламента на којој се требаo разматрати цјеновник дистрибуције воде за пиће, који је доставило ЈП „Водовод и канализација“ Пале,  одгођена је за 8. август. Сматрајући да данашња сједница није сазвана у складу са пословничком процедуром, те због допуне материјала, Клуб одборника СДС је затражио одгађање.

Благојевић: Указивали смо на проблеме, али су нас увјеравали да проблема нема!

„СДС је покушао  да на проблеме Водовода укаже још у марту, када смо тражили заказивање тематске сједнице, међутим, тада нам је речено да проблеми не постоје“, рекао је предсједник Клуба одборника СДС у СО Пале Никола Благојевић .
„Позив за нову, тематску сједницу добили смо само дан пред саму сједницу, што није у складу са Пословником СО Пале и што не гарантује правну заштиту одлука које би, евентуално, биле донесене на овакав начин“, истакао је Благојевић.
Благојевић је рекао да је Клуб одборника СДС тражио одгађање сједнице Скупштине општине за седам дана, како би законске процедуре биле испоштоване и како би одборницима била достављена допуна материјала, јер је одборницима данас предочено само уцјењивачко писмо сарајевског Водовода.
„Надам се да ћемо на наредној сједници добити квалитетне материјале и да ћемо донијети одлуке које су најбоље за грађане Пала“, закључио је Благојевић.

Сарајевски водовод је у писму које је упутило паљанском водоводу истакао да имају обезбијеђене количине воде за град  Сарајево из својих изворишта, те да захтјевају да се цијена воде са јахоринских врела коригује на 0,38 КМ/м3, у супротном прекидају сарадњу.

 

Ласица: Конфузија дуга шест мјесеци због цијене воде и руководства сарајевског водовода

Предсједник СО Пале Синиша Ласица истиче да је тематска сједница заказана због проблема који датира већ дужи период, те истиче да сарадња није постојала због цијене воде.

„Ова конфузија у протеклих шест мјесеци што нисмо имали сарадњу је било због и цијене воде и руководства у сарајевском водоводу,али се  надамо да ће се наћи начин и рјешење“, истакао је Ласица.

Којић:  Договорили смо да се цијена коригује да би сарајевско водовод  имао економску исплативост

Директор ЈП „Водовод и канализација „Пале Дејан Којић истиче да је сарајевски водовод урадио анализу коштања цијене воде са подручја која су се снадбјевала са јахоринских врела.

„Договорили смо да се цијена коригује да би они имали економску исплативост да купују воду од нас“, истакао је Којић.

Још једна тематска сједница око пословања паљанског водовода је пред локалним парламентом. Цијене воде коју затјева сарајевки водовод је 0,38 КМ по м3 или долази до потпуног прекида сарадње.Цијена воде за грађане Пала према вежећем цјеновнику износи 0,80 КМ по м3.

Пред одборницима би се претпостављамо требала наћи и информација и која је то количина воде која ће се испоручивати Сарајеву и да ли постоје гаранције да неће бити нових захтјева сарајевског водовода за новим смањењем цијене воде са јахорински врела.

Нова тематска једница СО Пале заказакана је за 8. август.

 

 

/ИС-Радио/