СОКОЛАЦ- Сутра отварање 56. Међуопштинских омладинских спортских игара

1083

На стадиону „Бара“ на Сокоцу сутра ће свечано бити отворене 56. Међуопштинске омладинске спортске игре /МОСИ/, на којима ће учествовати спортисти из 27 општина са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ.
Према програму свечаног отварања, у 15.30 предвиђен је долазак свих учесника на стадион, у 16.00 часова свечани дефиле спортиста уз звуке фанфара, а у 17.00 часова планирано је уношење заставе МОСИ.

У 17.10 учеснике и госте поздравиће начелник општине Соколац Милован Бјелица, а у 17.20 предвиђено је обраћање предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, који би требало и да свечано прогласи отвореним 56. МОСИ.

Након тога, планирано је подизање заставе и интонирање химне МОСИ и културно-умјетнички програм.

Такмичарски дио манифестације почиње фудбалском утакмицом екипа „Рудо“ и „Соколац“ око 18.00 часова, а потом слиједе атлетске трке на 800 метара-жене и 1.500 метара-мушкарци.

Отварању МОСИ присуствоваће и представници општина из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Федерације БиХ, те политичког, друштвеног и привредног живота града Источно Сарајево, Сарајевско-романијске и Горњодринске регије, као и грађани.

Начелник општине Соколац и предсједник Организационог одбора 56. МОСИ Милован Бјелица рекао је раније Срни да ће у такмичарском дијелу учествовати 251 спортска екипа /164 мушке и 87 женских/ у атлетским дисциплинама, одбојци, кошарци, рукомету, стрељаштву, шаху, стоном тенису, планинарству, фудбалу, малом фудбалу, одбојци на пијеску, риболову, бициклизму, тенису и каратеу.

Соколац је био домаћин 48. МОСИ 2011. године када је на тој манифестацији учествовало више од 1.000 спортиста из 25 општина из Србије, Црне Горе и БиХ /Републике Српске и Федерације БиХ/.

Општина Соколац учесник је међуопштинских омладинских спортских игара од 1987. године када је домаћин била општина Рогатица.

 
/Срна/