СОКОЛАЦ- Свечано затворен „Илиндан спорт фест-Јелен куп Соколац 2018“

1478

Екипа „Е-спорта“ освојила је прво мјесто на футсал турниру, који је одржан у оквиру „Илиндан спорт феста-Јелен куп Соколац 2018“, док је другопласирани тим „Златно зрно“ из Источног Сарајева.
Побједничкој екипи уручена је новчана награда 3.000 КМ, а другопласираној 1.000 КМ.

За најбољу фудбалску наду на футсал турниру проглашен је Михајло Звјерчевић из екипе „Грифони“ са Хан Пијеска, за најбољег голмана Огњен Зиројевић из екипе „Златно зрно“, а за најбољег играча Нермин Кахвеџић из екипе „Е-спорт“.

Екипа „Чејевић-комерц“ са Сокоца побједник је седмог турнира уличног баскета, организованог у оквиру ове манифестације, а другопласирана је „Форензика Соколац“.

За најбољег играча баскет турнира проглашен је Ален Весковић из екипе „Чајевић комерц“, а за најбољег тројкаша Дејан Радовић.

Најбољој екипи на турниру уличног баскета уручен је пехар и новчана награда од 1.000 КМ, а другопласираној пехар и 400 КМ.

Организатор турнира уличног баскета Миљан Пајић рекао је Срни да је учестовало 13 екипа у конкуренцији сениора.

„Двије екипе су биле домаће, а остале из других мјеста, што ме посебно радује, јер сваке године долази све већи број играча из других градова што наш турнир чини препознатљивијим и ван Сокоца“, рекао је Пајић.

Он је додао су у побједничкој екипи наступала три играча из Београда који су високо рангирани на Фиба листи.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је велико задовољство што је Соколац у протеклих девет дана „стварао и поштовао традицију“ организовањем „Илиндан спорт феста“ који је окупио близу 10.000 посјетилаца у част прославе Дана и славе ове општине.

Он је напоменуо да су, осим „Илиндан спорт феста“, на Сокоцу протеклог викенда одржани и Друга трка „Ендуроманија“, у организацији Ендуро клуба „Романија“, 18. Међународни атлетски митинг и Појединачно атлетско првенство за сениоре и сенирке Републике Српске.

„Све то чини предивну слику овог љета на Сокоцу и даје нам осјећај поноса и задовољства, јер људи који се труде и раде на организовању оваквих такмичења представљају себе и све нас у заједници у најбољем свјетлу“, истакао је Бјелица.

Он је рекао да ће општина у складу са могућностима и даље подржавати овакве манифестације кроз које се људи такмиче, друже и повезују са људима из других средина.

На шестом одбојкашком турниру „Илиндан спорт феста-Јелен куп“ завршеном 22. јула најбоља је била екипа „Револт Пале стан“, најбољи играч је Мирко Козић, а највећа млада нада Анђела Симић.

У оквиру ове спортске манифестације одржани су турнири у футсалу, одбојци и кошарци на којима су учестовале 34 екипе.

Манифестација која је трајала од 20. јула до синоћ свечано је затворена проглашењем најбољих екипа-поједниака и концертом „Лапсус бенда“.

 

 
/Срна/