СОКОЛАЦ- У Средњошколском центру “Василије Острошки” 116 мјеста за упис

1220

У Средњошколском центру “Василије Острошки” на Сокоцу за наредну школску годину планиран је упис 116 ученика у пет одјељења четвртог степена.

Директор Средњошколског центра Мирослав Максимовић рекао је да ће ученици моћи да упишу гимназију, шумарство и обраду дрвета, економију, право и трговину и додао да је важно да на вријеме предају документацију за упис.

Он је навео да је планиран упис 48 ученика у гимназију општег смјера у два одјељења.

Једно одјељење гимназије општег смјера од 20 ученика биће уписано у Подручној школи у Хан Пијеску, која функционише у оквиру Средњошколског центра “Василије Острошки” Соколац.

У струци шумарство и обрада дрвета за једно одјељење занимања шумарски техничар четвртог степена моћи ће да се опредијеле 24 ученика.

За занимање техничар, четвртог степена сложености, у струци економија, право и трговина могу се опредијелити 24 ученика.

Према расписаном Конкурсу за упис ученика у први разред средњих школа Републике Српске у школској 2018/2019. години, први уписни рок ће трајати од 11. до 22. јуна, а други од 2. до 13. јула.

Резултати уписа ће бити објављени у петак, 22. јуна, до 10 часова на огласној табли школе.

Конкурсом је предвиђено око 11.000 мјеста у средњим школама, а мање од 10.000 ученика у Српској завршава основну школу у овој школској години.

Прошле године је у Српској уписано 10.207 ученика у прве разредње средњих школа.

 

/Срна/