СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ СВЈЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У РИБОЛОВУ У ЧЕТВРТАК ИСПРЕД ЗГРАДЕ ГРАДСКЕ УПРАВЕ

1624

Свјетско првенство у риболову, у категорији СПИН (лов предатора са обале), биће свечано отворено у четвртак, 24. 5. 2018. године у 18 часова испред зграде Градске управе Источно Сарајево.

Првенство ће отворити предсједник Међународне федерације- FIPSed Клаудио Уго Матеоли, а учеснике ће, у име града домаћина, поздравити предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић.

Тродневно такмичење биће одржано на ријеци Жељезници, у мјесту Кијево. Ријека Жељезница је, због своје ширине и приступачности, идеална за ову нову спортску дисциплину.

Првенство, на којем учествују такмичари из 19 земаља свијета, биће затворено у недјељу, 27. 5. 2018. године у Трнову, гдје ће бити додијељене медаље и проглашени побједници.

Свјетско првенство у риболову биће одржано од 24 – 27. маја у Источном Сарајеву. Генерални покровитељ такмичења је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, а покровитељи су Град Источно Сарајево, општине Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново.

У случају кише и лоших временских услова, церемонија свечаног отварања и постројавање репрезентација биће одржано у Спортској дворани „Славија“ у Источном Сарајеву (у 18 часова).