СОКОЛАЦ- У сриједу отварање новоизграђеног хотела „Златни бор“

1795

На Сокоцу ће у сриједу, 3. јула, на дан почетка 56. МОСИ игара, бити свечано отворен новоизграђени хотел „Златни бор“, рекао је Срни један од власника овог угоститељског објекта Сокочанин Милан Јоловић Легенда.
Он је нагласио да ће хотел за посјетиоце бити на услузи од понедјељка, 1. јула.

Јоловић је навео да је у првој фази изградње за госте оспособљено 13 соба са 28 лежаја, ресторан и кафић, а у другој фази, до јесени, биће опремљен велнес центар у оквиру којег ће бити савремена теретана, базен, сто за масаже, велнес и слана соба.

Он је додао да у хотелу постоје услови за проширивање смјештајних капацитета, уколико се укаже потреба за већи број гостију.

Јоловић је рекао да хотел испуњава све услове да буде категорисан са четири звјездице, а у овом угоститељском објекту биће запослена 22 радника.

„Хотел `Златни бор` намијењен је за транзитни, ловни и спортско-рекреативни туризам и већ постоји велико интересовање атлетских клубова из Србије, јер имамо идеалне услове за висинске припреме спортиста“, истакао је Јоловић и додао да је већ за септембар најављено да ће на припреме доћи кошаркаши „Металца“ из Ваљева.

Вриједност овог угоститељског објекта је више 1.200.000 КМ, а инвеститори су Милан Јоловић Легенда и Милан Ћебић са Сокоца.

Инвеститори су истакли да је хотел изграђен за непуне двије године, како је и планирано у септембру 2017. године када су почели први радови, наводећи да су имали пуну подршку и разумијевање локалне управе на Сокоцу.

Соколац је једна од ријетких локалних заједница у Републици Српској у којој више од десет година не функционише ниједан хотел.
/Срна/