СОКОЛАЦ- У сусрет Никољдану одржане креативне радионице и приредба

1382

У организацији Црквене општине Соколац , Установе за културу „Перо Косорић“ , у сарадњи са Установом за предшколско васпитање и образовање, Основном школом Соколац, те „Дјечијим кутком, синоћ су у просторијама Парохијског дома Романијске Лазарице одржане креативна радионица и приредба.

Малишани и основци су припремили богат програм за своје родитеље и све оне који су присуствовали приредби. Наставник музичке културе у Основној школи Соколац Ђорђе Рајић, истакао је да основна школа сваке године даје свој допринос одржавању свих свечаних манифестација које организује Црквена општина Соколац.

– Ми кроз школски план и програм обиљежавамо све значајније датуме, како школске тако и вјерске. Са дјецом припремимо пригодан програм поводом поменутих манифестација. Приредбу је припремила драмско – рецитаторска секција наше школе, коју води наставница српског језика Наташа Цвијетић, затим хор, и ученици нижих разреда, махом првог, другог и трећег разреда основне школе који су програм припремали са својим учитељима. Пред нама је припрема Новогодишње приредбе на крају полугодишта, а након тога и одржавање централне Светосавске академије поводом славе Светог Саве и славе школе, поручио је Рајић.

Обиљежавању Никољдана радују се и најмлађи чланови „Дјечијег кутка“. Према ријечима једног од аниматора у кутку Драгане Врбарац, радо су се одазвали позиву, јер су дјеца одушевљена темом и долазећим празницима.

– Вриједно смо се припремали протеклих дана. Вечерас смо се представили са рецитацијама и цртежима који украшавају наш кутак за малишане. Посљедњег дана мјесеца децембра „Дјечији кутак“ ће организовати додјелу новогодишњих пакетића и тако најмлађима уљепшати предстојеће празнике, истакла је Врбарац.

 

Директорица Установе за културу „Перо Косорић“ Соколац, Ирена Шућур каже како овакве манифестације не би било могуће одржати без свесрдне помоћи општине Соколац и осталих организација и установа које дају свој несебичан допринос.

– Циљ ових радионица је да се најмлађима кроз тимски рад развије свијест о обиљежавању највећих хришћанских празника. Покровитељ „Никољданских свечаности“, које се ове године одржавају по двадесет други пут је општина Соколац, а материјалну помоћ пружила је и организација World Vision, казала је Шућур.

Поводом великог хришћанског празника Светог Николе на Сокоцу ће и ове године бити организована никољданска поворка, на соколачким улицама.

 

/opstinasokolac.net/