СОКОЛАЦ- Уручена заштитна опрема за Дом здравља „Др Љубомир Ћеранић“

972

Општински штаб за ванредне ситуације на вријеме је предузео неопходне мјере у циљу сузбијања заразе корона вирусом. Грађани Сокоца су показали дисциплину и одговорност, али и велику солидарност у данима ванредног стања у цијелој Републици Српској. Поштовање мјера Републичког и Општинског штаба дало је резултате, тако да на подручју општине Соколац нема забиљежених случајева заражености вирусом корона.

Провођење мјера превенције настављено је и данас. Соколачком Дому здравља уручена је вриједна донација у виду опреме која је неопходна за заштиту медицинског особља – 55 заштитних одијела, 150 визира, 3.000 хируршких рукавица, дезинфикациона средства Белосан – Изосан 100 комада и 100 гелова за дезинфекцију руку.

Начелник општине Соколац и командант Штаба Милован Бјелица захвалио се свима који су помогли и који ће убудуће помагати општину Соколац.

– Уз помоћ привредника и грађана обезбједили смо заштитну медицинску опрему за здравствене раднике Дома здравља ,,Др Љубомир Ћеранић“. Уручили смо им основна средства за рад, како би били заштићени у случају појаве обољелих лица. То је било примарно, јер они пружају здравствене услуге свима нама, казао је Бјелица.

Он је позвао на поштовање изречених мјера, наглашавајући да само дисциплином можемо осигурати добру епидемиолошку слику у општини.

– Позвао бих суграђане да поштују мјере превентиве и заштите које су до сад предузете. Од данас је уведена и мјера ограничења кретања ван општине пребивалишта. Данас од 12 часова, па до сутра у 18 часова, наши становници могу да се крећу на територији Сокоца, могу да оду до својих села уз поштовање полицијског часа који је на снази, казао је Бјелица.

Директорица Дома здравља у Сокоцу, Адријана Станар, захвалила се на помоћи и истакла да спроводе све превентивне мјере како би се задржало садашње стање. Нагласила је да су медицински радници обучени за новонасталу ситуацију, а биће на располагању уколико се укаже потреба за ангажовањем у новоформираном заједничком карантину за општине Соколац, Пале и Источни Стари Град.

– Захваљујем се начелнику и грађанима који су помогли да се набави ова опрема. Важно је да наши здравствени радници буду заштићени како би могли обављати свој посао, јер је епидамија, како код нас тако и у свијету на свом врхунцу. Наши грађани поштују мјере и препоруке које им даје струка. Број лица која су под здравственим надзором се смањује, али потребно је задржати одговорност и предострожност, казала је Станар.

Вриједност дониране опреме је 15. 000 КМ. Од тога је 10. 000 КМ издвојила општина Соколац, док је преосталих 5. 000 КМ повучено са рачуна за посебне намјене, који је отворен код NLB Банке, 562-001-00000015-13 , а намјењен је прикупљању помоћи за набавку медицинске опреме и за помоћ социјално угроженим лицима.

 

/општина Соколац/