СОКОЛАЦ- Ускоро квалитетније гријање

1357
Соколац - гријање

У Комуналном предузећу „Соколац“, чија је дјелатност и производња и пренос топлотне енергије, приводи се крају ремонт котла и више припремних радова, за шта ће бити издвојено око 45.000 КМ.
„Приводимо крају радове на ремонту колта и вентилационог кола, урадили смо репарацију измјењивача топлоте, извршили хемијско чишћење котла и завршавамо додатне радове на систему“, рекао је Срни директор предузећа Дејан Томић.

Он је додао да ће у наредној седмици бити санирани дијелови топловодне мреже на пар локација, да би се отклониле раније уочене слабости и обезбиједило квалитетно гријање корисницима.

Према његовим ријечима, комунално предузеће „Соколац“ загријава око 28.000 метара квадратних пословног и стамбеног простора.

„Физичка лица плаћају гријање једну КМ плус ПДВ током 12 мјесеци, а правна лица три КМ плус ПДВ по метру квадратном током истог периода. Цијена гријања за здравствене и васпитно-образовне установе је 1,6 КМ плус ПД на годишњем нивоу по метру квадратном“, навео је Томић.

Он је додао да је цијена дупло већа за кориснике који ове услуге плаћају током шест мјесеци у години.

У овом предузећу најављују да ће Скупштини општине Соколац упутити захтјев за одобравање повећања цијене гријања на Сокоцу, имајући у виду поскупљење основног енергента, али и материјала који се користи за одржавање тополоводне мреже.

Основни енергент за котловницу у овом предузећу је дрвни отпад, сјечка и био маса.

Јавно комунално предузеће „Соколац“ основано је 2013. године, његова дјелатност је производња и пренос топлотне енергије и обављање осталих комуналних дјелатности, а запошљава 24 радника.