СОКОЛАЦ- Успјешна акција добровољног даривања крви

747

Акција добровољног даривања крви успјешно је данас спроведена на Сокоцу у организацији Удружења добровоњних давалаца крви Сарајевско-романијске регије.

-На овој акцији прикупљене су значајне дозе крви за потребе Болнице „Србија“ и Службе за трансфузијску медицину Завода за трансфузију Републике Српске. Даривање крви је здраво јер се провјерава здравствено стање организма, а огромна је помоћ ономе коме је крв најпотребнија – изјавила је докторица Мирна Ашоња.

Ашоња је додала крв могу дати све здраве особе између 18 и 65 година три до четири пута годишње.

Према ријечима члана Управног одбора Удружења, Љиљане Јоловић, они очекују да популација добровољних даваоца крви у Сарајевско-романијској регији буде знатно већа у наредном периоду и да су даваоци људи великог срца.

-Одзивом грађана смо презадовољни. Крв је данас даривало више од 80 давалаца и овим путем желим да им се захвалим. Позивам све људе који до сада нису даривали крв да то учине јер могу да спасе нечији живот – рекао је предсједник актива за Соколац, Младен Мачар.

Удружења добровоњних давалаца крви Сарајевско-романијске регије ову акцију већ је организовало у Источном Сарајеву и на њој је прикупљено више од стотину доза крви.

/Катера/