СОКОЛАЦ- Уведен рад у три смјене због извоза уговорених еко-кућа

856

У фирми „Хамдо груп“ на Сокоцу однедавно раде у три смјене како би до краја јуна 2020. године изградили 16 уговорених дрвених еко-кућа за тржиште Турске, рекао је Срни извршни директор за производњу у овом предузећу Петко Вукојичић.

Вукојичић је подсјетио да је ова фирма закупила дио погона „Нове Романије“ на Сокоцу на 10 година и да се први пут након рата у овом производном кругу ради у три смјене.

Он је нагласио да се из круга ове фирме дрвене куће отпремају са уграђеним подовима, столаријом, кухињским и собним намјештајем.

„Од септембра је пет кућа завршено и спремно за турско тржиште, због чега смо и увели рад у три смјене и радимо пуном паром“, истакао је Вукојичић.

Вукојичић је најавио да се одмах након испоруке уговорених 16 кућа наставља производња још 22 еко-дрвене куће, у чијој изради је око 90 одсто заступљено дрво, а 10 одсто су остали материјали – кров, стакло и окови.

Он је изјавио да су до сада извршене све обавезе према радницима, фондовима и добављачима, те да се редовно снабдијевају сировином, куповином резане гарађе.

Компанија „Хамдо груп“ закупила је средином 2017. године дио производних погона „Нове Романије“ на Сокоцу, измирила све заостале обавезе, уложила у нову опрему, савремене машине и механизацију и тренутно запошљава 130 радника у кругу на Сокоцу и седам радника на монтажи дрвених еко-кућа у турском термалном одмаралишту Хатуша Каздаглари.

 

/Срна/