СОКОЛАЦ- За канализацију у Подроманији и Бјелосављевићима 1.264.250 КМ

1186

Изградња канализације за соколачке мјесне заједнице Подроманија, Бјелосављевићи и дио насеља Балтићи, према уговору вриједном 1.264.250 КМ, почеће чим временски услови дозволе.

Начелник општине Милован Бјелица изјавио је Срни да ријеч о компоненти три великог пројекта „Снабдијевање водом и канализација у општини Соколац“, чијом реализацијом ће бити квалитетно ријешен одвод отпадних вода.

Он је навео да ће, према уговору са извођачем радова фирмом „Хигра“ из Бијељине, за годину дана бити изграђена канализациона мрежа дужине 14 километара на којој је планирано око 250 прикључака.

„Одмах послије тога биће настављена изградња још два канализациона вода, од Мајдана до Решетнице у дужини 3.200 метара и од Брезјака до Решетнице дужине 2.860 метара, за шта је потребно 350.000 евра“, рекао је Бјелица.

Он је истакао да су средства за два вода од насеља Мајдани и Брезјак грант /басповратна/, а 1.264.250 КМ кредит Европске инвестиционе банке.

Пројектант Младен Тробок из Пројектантске куће „Гралекс“ са Пала рекао је да ће првом фазом изградње фекалне канализације бити укључена Подроманија и насеља, Бразјак-Бјелосављевићи и Мајдани-Бјелосављевићи.

„Ми смо вршили израду пројектне документације, она је прошла све ревизије, како домаће, тако и Европске инвестиционе банке“, навео је Тробок.

Предсједник мјесне заједнице Подроманија Мића Дебелногић рекао је да је коначно дошао на ред овај пројекат, који је кандидован прије осам година.

„Изградња канализације значи много за Подроманију, Бјелосављевиће и неколико соколачких насеља, будући да на том подручју функционише Специјална болница за психијатрију, Завод за форензику, предузеће `Романијапутеви`, Фарма крава, те неколико јачих приватних фирми у индустријској зони уз магистрални пут Пале-Вишеград“, нагласио је Дебелногић.

Он је додао да је у Подроманији одржан састанак са власницима земљишта кроз које ће пролазити канализациона мрежа на којем су упознати о свим елементима пројекта.

 

/оштина Соколац/