СОКОЛАЦ- За реконструкцију топловода обезбијеђено 23.000 КМ

1236

У соколачком Средњошколском центру „Василије Острошки“ сутра ће бити пуштена у рад реконструисана топловодна мрежа, за коју су обезбијеђене 23.000 КМ, што ће омогућити квалитетно загријавање 4.000 метара квадратних у овој установи.
Директор Средњошколског центра Мирослав Максимовић рекао је Срни да је постављен нови цјевовод од котловнице до школе и замијењена цјелокупна унутрашња топловодна мрежа.

„Новим цјевоводом скраћен је вод од котловнице до школе, чиме смо избјегли често пуцање и веће губитке топле воде због старости и дотрајалости мреже“, истакао је Максимовић.

Он је додао да су овом реконструкцијом цијеви унутрашњег цјевовода подигнуте више да би се постигло много квалитетније загријавање свих просторија у Средњошколском центру.

Максимовић је истакао да ће реконструисана топловодна мрежа у овој школи бити пуштена у рад сутра како би на почетку другог полугодишта у понедјељак, 21. јануара, ученике дочекале топле учионице.

Према његовим ријечима, средства за овај пројекат од 23.000 КМ обезбијеђена су из буџетског суфицита града Источно Сарајево, уштеда Средњошколског центра у дијелу материјалних трошкова и партиципације ученика.

У овој образовној установи, како наводи директор, ове године планирана је набавка новог котла у котловници, која је заједничка са сусједном Основном школом Соколац и тако потпуно ријешити дугогодишњи проблем загријавања.

Замјеник градоначелника Источно Сарајево Данко Вучетић рекао је Срни да град редовно годишње издваја укупно око 550.000 КМ за материјалне трошкове средњих школа у градским општинама, колико је планирано и за ову годину.

„Из суфицита буџета у 2018. години по ребалансу за Средњошколски центар `Василије Острошки` издвојили смо 7.500 КМ за реконструкцију топловодне мреже и исплатили редовну траншу од 131.500 КМ, што је укупно 139.000 КМ“, навео је Вучетић.

Он је истакао да је у градском буџету за 2019. годину планиран износ 28.000 КМ и за подршку пројекту „Енергетска ефикасност“ у Основној школи Соколац.

Радове изводи фирма „Посткомпани“ са Сокоца.

Средњошколски центар на Сокоцу има око 400 ученика.
/Срна/