ПУТИН ОСТВАРИО ИСТОРИЈСКИ РЕЗУЛТАТ

138

Руски предсједник Владимир Путин побиједио је на предсједничким изборима у Русији са освојених 87,97 одсто гласова, према првим подацима Централне изборне комисије.

Николај Харитонов, предсједник комитета Доњег дома за развој Далеког истока и Арктика, добио је 4,6 одсто гласова.

Замјеник предсједника доњег дома Владислав Даванков добио је 4,2 одсто, а Леонид Слуцки, предсједник комитета за међународне послове доњег дома – 3 одсто, показала је излазна анкета коју је спровео Руски центар за истраживање јавног мњења.

Руски предсједник Владимир Путин побиједио је на предсједничким изборима постигавши историјски резултат, рекао је предсједнички кандидат и лидер Либерално-демократске странке Русије Леонид Слуцки „Спутњику“.

„Можемо да кажемо да је Путин побиједио историјским резултатом“, рекао је Слуцки одговарајући на питање да ли се може говорити да је Путин побиједио на изборима.

Победа Владимира Путина на предсједничким изборима је побједа свих грађана наше земље, рекао је предсједник Думе Вјачеслав Володин.

Избори су, како је рекао, показали консолидацију друштва, као и максималан ниво повјерења у Путина. „Ослањајући се на такву подршку предсједник може још више да уради за развој Русије и бољи стандард грађана“, рекао је он, додајући да су резултати избора превазишли очекивања.

Он је истакао да је то одговор онима који су чинили све да Русија не буде јака и који су настојали да је униште.

„Наши противници схватају – Путин је преимућство Русије. И због тога су главни напади били управо на њега“, поручио је Володин.

Централна изборна комисија је саопштила да је, на основу 47 одсто обрађеног материјала, Владимир Путин освојио 87,38 одсто гласова, наводи „Спутњик“.

/Срна/