ТРНОВО- Гаговић: Стање повољније, слиједи процјена штете

253

У општини Трново ситуација је повољнија након укидања ванредног стања због обилних кишних падавина, а убрзо ће услиједити процјена штете која је нанесена мањем броју поплављених објеката, рекао је Срни начелник Драгомир Гаговић.

„Ријека Жељезница повукла се у корито, кишу је замијенио снијег, који нам тренутно не прави никакве озбиљније проблеме, тако да је све нормално“, навео је Гаговић.

Према његовим ријечима, сљедеће седмице стручне екипе Општинске управе обићи ће терен и извршити процјену евентуалне штете у неколико објеката у којима су поплављене подрумске просторије.

Он је додао да ће бити потребно санирати и једну путну комуникацију која је оштећена протеклих дана.

„Тренутно не могу рећи колика је материјална штета, то ће се знати након процјене, али је сасвим сигурно да је незнатна у односу на посљедице поплаве из 2021. године“, рекао је начелник Трнова.

Гаговић је рекао да је током јучерашњег сусрета министру унутрашњих послова Републике Српске Синиши Каран пренио захвалност свих грађана Трнова на професионалном односу полиције Српске на очувању безбједности грађана и заштите њихове имовине у овој локалној заједници.

„Безбједносна ситуација у Трнову је одлична управо захваљујући припадницима МУП-а Републике Српске. Исто тако, веома смо задовољни и оперативном сарадњом са Републичком управом цивилне заштите на челу са директором Миланом Новитовићем и његовим најближим сарадницима“, навео је Гаговић, истичући да велику подршку скоро свакодневно има и од предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

/Срна/