ТРНОВО- Одржана сједница општинског форума за безбједност

545

На данас одржаној сједници Форума за бебједност општине Трново разматрано је питање почетка другог полугодишта школске 2020/2021.године и безбједност ученика, као и тренутна епидемиолошка ситуација.

Директорица основне школе ”Свети Сава ” навела је да је настава у другом полугодишту почела у складу са планом и да часови трају 30 минута. Поштују се све препоручене мјере Института за јавно здравство Републике Српске , извјештај о епидемиолошкој ситуацији доставља се редовно Активу Основних школа, а преко истог Министарству просвјете и културе Републике Српске. Тренутно нема појаве заразе корона вирусом међу запосленима нити међу ученицима школе.

Овом приликом похваљује сарадњу са припадницима ПС Трново који су свакодневно присутни при доласку дјеце до школе као и при њиховом одласку чиме је појачана безбједност ученика. По питању епидемиолошке ситуације у односу на ранији периоде, ситуација је релативно добра.

Тренутно корона вирусом на подручју општине заражено је троје лица, док се троје налази под здравственим надзором.

Донесен је закључак да се још једном упути апел грађанима да поштују све прописане мјере у циљу превенције и спрјечавања ширења КОВИД-19 на подручју општине Трново.

Kонстатовано је да је безбједносна ситуација на подручју општине стабилна.

/Општина Трново/