ТРНОВО- Свечано отворене реновиране просторије дневног боравка за дјецу

449

У Трнову су свечано отворене реконструисане и адаптиране просторије Дневног боравка за дјецу „Радост“ за шта је издвојено 40.000 КМ.

Реконструкцију и адаптацију просторија финансирали су општина Трново и пројекат „Активизам, ангажман и одговорна рјешења“ /MAKERS/, који спроводи Развојни програм УН /UNDP/, а подржава Фондација „Портикус“, саопштено је на сајту општине Трново.

Начелник општине Драгомир Гаговић прецизирао је да је општина Трново у грађевинском дијелу уложила 23.000 КМ, а опремање дневног боравка намјештајем, ИТ опремом, побољшањем гријања, те едукативним и дидактичким материјалом за дјецу финансирао је UNDP у износу од 17.000 КМ.

Он је нагласио да су свечаним отварањем реновиране играонице дјеца добила боље и квалитетније услове боравка што је једна од активности препозната кроз механизам Локална дијалошка платформа, који се примјењује као механизам укључивања грађана у процесе доношења одлука, а имплементира кроз пројекат MAKERS.

Представник UNDP-а на пројекту MAKERS Селма Османагић Аговић истакла је да јој је драго да су кроз овај пројекат подржали иницијативу опремања центра за дјецу, те на тај начин доприњели што квалитетнијем пружању услуга онима којима је то потребно.

„Надамо се да ће бити још сличних иницијатива, те да ћемо заједнички радити на томе да локалне заједнице препознају потребе грађана и адекватно одговоре на њих“, истакла је Аговићева.

/Срна/