ТРНОВО- Гаговић: Одлични резултати заједничким снагама локалне и републичке власти

426

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић рекао је да ова изузетно неразвијена општина уз помоћ институција Републике Српске постиже одличне резултете на многим пољима.

“Имамо обавезу због исписана 222 имена на овом споменику да радимо још боље, јаче и снажније. Ми то можемо и у много чему смо најбољи”, рекао је Гаговић новинарима уочи свечане академије поводом обиљежавања Петровдана – Дана и славе општине

Он је додао да је на првом мјесту да се задржа омладина да не одлази.

“Ту нам је помогао премијер Републике Српске Радован Вишковић, он је из свог кабинета уплатио средства да опремимо кућу за седмочлану породицу. Одређену суму је дао и предсједник Републике и 100.000 КМ локална заједница и купили смо још једну кућу. Тако смо добили 10 нових ученика”, рекао је Гаговић.

Он је додао да је ово пети или шести пут да Вишковић долази у Трново, те да им је увијек изашао у сусрет и помогао, па и у вријеме вируса корона.

Гаговић је подсјетио да је становницима Трнова обећао да никада неће направити задужење и да је то обећање и одржао.

Он је рекао да ће осим Вишковића, Повељу општине добити и постхумно доктор Бранко Чупић, који је живот провео у Трнову, Културно-умјетничко друштво “Јахорина” из Трнова и Саво Томашевић заслужни привредник који ће изградити спортско-рекреативнии центар у Трнову.

/Срна/