ТРНОВО- Данима дим и несносан смрад са локалне депоније

830

Проблем депоније смећа из Трнова са које се веома често шири несносан смрад и дим представља све већи проблем становницима овог дијела Источног Сарајева. 

Порталу Катера јавило се више читалаца који су изразили забринутост због овог проблема. 

– Сваких неколико дана се на депонији смећа, које се налази на територији општине Трново, врши паљење смећа и несносан смрад и дим се шире изнад читавих Војковића и већег дијела општине Источна Илиџа – пишу забринути читаоци, те додају да  је смрад толики да се не могу отворити прозори, те да се то понавља сваких неколико дана. 

Поводом проблема са овим депонијом, контактирали смо надлежне из Општине Источна Илиџа који су нам објаснили да Општина нема званичних притужби, али да су надлежне службе и саме евидентирале овај проблем.

Такође, из Општине је наглашено да су упутили апел да се случај депоније „Трново“ истражи и што прије ријеши.

Из Комуналног предузећа „Трново“ кажу да је, за сада непознати починилац, на врху депоније запалио гуме и да је то узрок дима и смрада, те да су ватрогасци угасили пожар, али да је остало жариште.

Из Одјељења за инспекцијске послове Града Источно Сарајево, гдје су потврдили да су се грађани већ жалили на овај проблем, истичу да је инспектор излазио на терен и да се предузимају сви кораци како би проблем био ефикасно ријешен.

/Катера/