ТРНОВО- Служен молебан за за спас светиња у Црној Гори

934

У Цркви Светог великомученика Георгија у Трнову је у оквиру светосавских свечаности служен молебан за спас светиња Српске православне цркве у Црној Гори, након чега је велики број вјерника учествовао у литији кроз Трново.

У литији је био велики број представника привредног, друштвеног и јавног живота општине Трново, који су на тај начин жељели да изразе подршку СПЦ.

Предсједник општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Трново Горан Тимотија рекао је да су мирном шетњом дали до знања да светиње не смију бити тема политике и да је понашање власти у Црној Гори срамно.

Свештеник Његослав Јелишић честитао је директору, наставницима и ђацима основне школе у Трнову школску славу – Светог Саву.

У Црној Гори је усвојен Закон о слободи вјероисповијести који предвиђа да држава постаје власник свих вјерских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор вјерника СПЦ у Црној Гори због чега су организовани масовни протести широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

/Срна/