ТРНОВО- У основну школу уписано девет првачића

1423

„У Основној школи „Свети Сава“ у Трнову у школску 2019/2020. годину до сада је уписано девет првачића, што је знатно више у односу на прошлу годину када су била само два ђака првака“, рекла је Срни директор ове установе Ранка Мандић.

Она је додала да је седам ђака уписано у централну школу, а двоје у подручну школу у Кијеву.

Мандићева је истакла да би ускоро требало да почне реконструкција централног гријања и замјена дијела столарије у школи, за шта је 50.000 КМ помоћи издвојила предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

„Нама је најбитније да се услови рада у школи побољшају, а највећи проблем је гријање. Ово је потпуна реконструкција, замјена радијатора, топловода и све ће бити доведено у најбољи ред“,  истакла је Мандићева.

Мандићева је напоменула и да ће средства Владе Србије у износу од 150.000 евра бити утрошена за завршетак фискултурне сале и реконструкцију школе, чиме је предвиђена замјена крова, фасаде и дијела столарије.

„Мало је све успорено јер је један тендер поништен, па се креће са новим. Столарија ће бити замијењена у канцеларијама, тако да ће се настава редовно одвијати. Једина ми је брига кров, али претпостављам да би и то требало бити завршено у октобру „, рекао је Мандићева.

Она је додала да је други тендер који општина спроводи за завршетак фискултурне сале.

„Ускоро ће почети радови на затварању објекта. У оквиру треће фазе пројекта, за шта су предвиђена средстава Србије, биће изграђене свлачионице, мокри чворови. Надам се да би све до краја октобра требало да буде завршено“, рекла је Мандићева.

Она је додала да ова школа има 60 ученика, те да су многи од њих укључени у различите ваннаставне активности.

Према њеним ријечима, у наредном периоду биће настављена реализација неких пројеката, међу којима „Волонтирање је кул“.

 

/Срна/