ТРНОВО- Вишковић и Додик у посјети општинском руководству

964

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, разговарао је у Трнову са начелником ове општине Драгомиром Гаговићем о актуелним економско-политичким питањима и функционисању ове локалне заједнице.

Премијер Вишковић изјавио је након састанка да ће Влада обезбиједити велику инвестицију на дијелу Јахорине који припада општини Трново, та да Влада води рачуна о свим локалним заједницама подједанко, не правећи разлике да ли је нека локална заједница мала или велика.

Премијер Вишковић је потврдио да ће Трново у наредном периоду имати једну од већих инвестиција у Републици Српској и то на дијелу олимпијске планине Јахорине који припада овој локалној заједници.

„Кад сви ти садржаји, од четворосједа, стаза, пута и насеља Обућина баре буду у пуном капацитету, ова локална заједница имаће највеће користи од тога. Скоро је сигурно да ће само од ренте и пореза које треба да плаћају власници објеката на Јахорини у наредном периоду општина Трново имати веће приходе него што је садашњи буџет“, рекао је премијер Вишковић.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је изградњу гондоле која би у наредних неколико година требало да споји Трново и Олимпијски центар Јахорина.

„Предвиђена је изградња гондоле која ће приближити ово насеље Јахорини. Та перспектива изгледа добро, али нам је потребно да овдје одржимо радна мјеста и вјеру у ову локалну заједницу“, рекао је он.

„У протекле двије године Трново је од Владе Републике Српске добило око милион и по КМ помоћи, која је намјенски утрошена. Изграђен је Трг Срђана Кнежевића, реновирана школа, ту је и фискултурна сала, парохијски дом, а и саме локалне структуре урадиле су много на развоју Трнова“, навео је начелник Гаговић.

Он је додао да општинска власт у наредном периоду планира изградњу неколико локалних путева и проширење водоводне мреже, што ће је сврстати у ред уређених урбаних средина.