“НЕКТАР ОК ФЕСТ” ПОСЈЕТИЛО 30.000 МЛАДИХ

431

На Тјентишту је рано јутрос завршен осми „Нектар ОК фест“, који је за три дана посјетило око 30.000 младих из региона, Европе и свијета.
Посљедњег дана публика је на главној бини уживала у наступима „Зостера“, „Психомодо попа“, „Сарса“ и Кирила Џајковског.

„Ово је као неки Вудсток овдје на Балкану, и супер је, све је зелено и сви су весели“, поручио је Давор Гобац из „Психомодо попа“.

Фронтмен „Сарса“ Жарко Ковачевић рекао је да на овом фестивалу свирају од самих почетака па до тренутка када је постао регионална атракција.

„Испратили смо сваки корак раста овог фестивала“, рекао је Ковачевић.

На бини у кампу, публика се претходно загријала уз „Морт“ и Војка В.

Директор „Нектар ОК феста“ Дубравко Сувара каже да је ово била организационо и по свему најуспјешнија година.

„Потенцијал догађаја је такав да би могао да има двоструко више посјетилаца да постоје смјештајни капацитети и да је боља пратећа инфраструктура. Све у свему, послали смо лијепу поруку региону да на Тјентишту у Фочи постоји респектабилан фестивал који промовише туристичке потенцијале Националног парка Сутјеска и комплетне Фоче“, рекао је Сувара.

Он је навео да су сви туристички капацитети на подручју Фоче и Гацка били попуњени, те да ће се организатори трудити да у наредном периоду раде још више да сљедеће издање буде квалитетније и да инфраструктуру Националног парка подигну на виши ниво.

Сувара је поручио да „ОК фест“ има намјеру да се уврсти на мапу озбиљних европских фестивала, са више страних извођача и посјетилаца, за шта је потребна већа подршка локалне заједнице и републичких институција.

Током три фестивалска дана посјетиоци су имали прилику да уживају уз концерте, промоције књига, филмске пројекције, рафтинг на Тари, планинарске шетње и посјете неким од најљепших видиковаца у Националном парку „Сутјеска“.

/Срна/