МАЛМЕ ОДАБРАН ЗА ДОМАЋИНА ПЈЕСМЕ ЕВРОВИЗИЈЕ

231

Град Малме на југу Шведске биће домаћин такмичења за Пјесму Евровизије 2024. године, а такмичење ће се одржати на истом мјесту као и 2012. године, саопштили су шведски организатори.
Шездесет осмо издање такмичења биће одржано у Арени у Малмеу. Полуфинала ће бити одржана 7. и 9. маја, а финале је заказано за 11. мај, пренио је АП.

Трећи град по величини у Шведској – који је био домаћин овог догађаја 1992. и 2012. године – изабран је у јакој конкуренцији у смислу понуде смјештаја за посјетиоце, инфраструктуре и других фактора, наводе организатори.

„Малме је на крају изабран јер испуњава све критеријуме“, рекао је извршни продуцент Еба Адиелсон шведској јавној телевизији СВТ.

Шведска је у мају побиједила на овогодишњем такмичењу у Ливерпулу пјесмом „Тату“ у извођењу шведске пјевачице Лорин, која је побиједила на Евровизији и 2012. године.
Лорин је била тек друга особа која је два пута освојила поп круну. Ирски пјевач Џони Логан био је први двоструки побједник осамдесетих година прошлог вијека.

/Срна/