НА ОТВАРАЊУ “ПРАЗНИКА МИМОЗЕ“ ВИШЕ ОД 25.000 ПОСЈЕТИЛАЦА

119

У Херцег Новом је почео 55. Празник мимозе, а свечано отварање, према процјени организатора, пратило је више од 25.000 посјетилаца.

Пуцњи тромбоњера били су знак да је вријеме да се на градској Тори завијори застава Празника мимозе, али и да са Трга Николе Ђурковића крене свечани дефиле мажоретки, градске музике, машкара, мјештана и гостију ка Игалу.

Отварајући традиционалну цвјетну светковину, предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић истакао је да Празник мимозе значи радост, јача пријатељства и ствара нова, пркоси зими и најављује прољеће, доноси забаву и слави живот.

„Баш зато фешта траје 55 година, а ми је са посебном пажњом његујемо и развијамо. Очекује вас више од 70 програма који се одржавају до 3. марта и вјерујем да ће свако од вас за себе наћи нешто занимљиво и уживати“, рекао је Катић.

Наредне двије седмице, у Херцег Новом ће бити приређено више од 50 забавних, културних, гастро свечаности и више од 20 спортских.

Прва у низу је Берба мимозе – Фешта од мимозе рибе и вина дуж херцегновске ривијере, уз концерте „Трио маре“ у Ђеновићу, као и клапе „Стари капетан“ и „Трио гушт“ у Баошићима.

У вечерњим часовима приређен је велики маскенбал у Институту „Др Симо Милошевић“.

Организатори Празника мимозе су општина Херцег Нови, Јавна установа културе Херцег фест и Туристичка организација Херцег Нови.

/Срна/