ПАЛЕ- Прикупљене 33 дозе крви

346

У акцији добровољног давања крви на Палама коју је организовао Црвени крст Републике Српске у сарадњи са Унијом студената Републике Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву, прикупљене су 33 дозе.

Сарадник за добровољно давалаштво крви у Црвеном крсту Републике Српске Миљан Клачар рекао је да је акција протекла успјешно и да је било 65 пријављених давалаца.

Клачар је навео да је ово једна у низу акција коју организује Црвени крст Републике Српске, а циљ им је да подстакну давалаштво крви код младих, посебно због пандемије вируса корона.

Слађана Маријановић из Трансфузиолошке службе Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву рекла је да због здравственог стања нису сви били у могућности да дају крв, те поручила да би људи, који су преболовали вирус корона и имали блаже симптоме, требало да сачекају око мјесец дана за давање крви.

Она је напоменуола и да у зависности од примљене вакцине треба да прође неколико дана или мјесеци да би се дала крв.

Предсједник Уније студената Републике Српске Драгана Делић рекла је да Унија жели да подстакне што више младих људи и студената да дају крв јер се тиме спасавају животи.

„Мислим да смо данас урадили добар посао. Велики број студената се одазвао, а било је и оних који су први пут дали крв“, изјавила је Делићева новинарима и додала да ће оваквих акција бити и у наредном периоду.

/Срна/