ПРИЈЕМ ЗА ЗВАНИЦЕ ИЗ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ (ФОТО)

349

Поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево градоначелник овог града Љубиша Ћосић уприличио је пријем за званице из Србије и Црне Горе.

Он је том приликом истакао да је Источно Сарајево млад град, настао 1993. године од дијелова претходног Сарајева којег су Срби стварали и градили, те да Србију, Црну Гору и Републику Српску повезује јединствен осјећај припадности.

„Има нас 65.000, а претендујемо да нас у наредних 50 година буде 100.000. Истински смо браник, бедем и мјесто гдје је створена Република Српска. То увијек знајте, и није створена ни на каквој мржњи и лошим односима са другима него је створена са циљем да заштитимо оно што је било заједница у којој су Срби живјели“, рекао је Ћосић.

Он је истакао да Источно Сарајево расте и развија се, те да је уз Бањалуку једини град у Српској у који више људи долази него што одлази.

„Имамо добре пројекте и активности које ће овај град у потпуности довести до остваривања визије развоја овог града. Имамо сјајну сарадњу са руководством Републике Српске и то заслужујемо, не по политичкој линији него по линији онога што чине људи који су стварали овај град“, навео је он.

Наташа Станковић, предсједник градске Нишке општине Пантелеј која је у побратимским односима са општином Источна Илиџа, истакла је да би ускоро требало услиједити потписивање споразума о званичном побратимљењу града Ниша и Источног Сарајева.

„Припремили смо споразум о званичном побратимљењу Ниша и Источног Сарајева, али с обзиром на то да имамо Владу која није потврдила свој мандат, чекамо одобрење да би градоначелник и званично могао да потпише споразум“, навела је Станковићева и додала да се у Источном Сарајеву осјећа као код своје куће.

Ђорђе Зорић из Сомбора изразио је наду да ће се наставити сарадња народа који се боре за опстанак на просторима гдје живе као и да страдања Српског народа треба оставити иза себе и тежити да се то више никада не деси.

Овом приликом потписан је и споразум између Градске развојне агенције Источно Сарајево и Регионалне развојне агенције „Бачка“ из Новог Сада.

/Срна/