ОТВОРЕНА СТАНИЦА ПОЛИЦИЈЕ У ИСТОЧНОЈ ИЛИЏИ, ВУКОВИЋ: ВАЖАН ДАН ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ НАШИХ ГРАЂАНА

956

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је данас, приликом отварања Станице полиције Источна Илиџа, да је ово важан дан за безбједност грађана Источног Сарајева.

„Веома сам задовољан што иза себе имамо плодоносан период кад је ријеч о заједничким пројектима у области безбједности на подручју града. Морам истаћи нашу улогу која је била важна, нарочито због чињенице да локалне заједнице немају директну надлежност у области безбједности. Процијенили смо, како у Градској управи, тако и у општинама, да се морамо укључити у реализацију заједничких пројеката који ће подићи безбједност грађана на виши ниво“, рекао је Вуковић.

Вуковић је подсјетио да је Град Источно Сарајево издвојио 150.000 КМ за изградњу објеката Станичног одјељења полиције на Брусу, те да је Градска управа била носилац пројекта „За безбједније Источно Сарајево“, односно, инсталисања система видео-надзора на подручју свих општина, за који је издвојила и највише средстава.

„Наставићемо са улагањима у овај пројекат. Током ове године уложићемо додатна средства за надоградњу система видео-надзора, односно, побољшања услова за праћење система у ноћним часовима. Ускоро ће почети процедура јавних набавки и надам се да ће током љета и тај дио посла бити завршен“, рекао је Вуковић.

Вуковић је увјерен да ће ове активности учинити видео-надзор у Источном Сарајеву најбољим у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Нови објекат Полицијске станице у Источној Илиџи отворили су данас предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач и начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић.

Вишковић је, након отварања, рекао да је Источна Илиџа једна од локалних заједница у Српској која до сада није имала Полицијску станицу, те изразио наду да ће сада бити унапријеђена безбједност грађана.

Вишковић је рекао да су Влада Републике Српске и ресорно министарство у сарадњи са локалном заједницом обезбиједили простор површине око 350 метара квадратних са свом потребном опремом.  Вишковић је додао да је овај објекат веома значајан, јер се општина Источна Илиџа налази на међуентитетској линији.

Лукач је поновио да је Источна Илиџа једна од ријетких општина у Републици Српској која није имала своју станицу полиције, за коју је Влада Српске издвојила 877.000 КМ.  „Налазимо се на самој ентитетској линији и веома је битно да на овом простору имамо станицу полиције“, рекао је Лукач, истичући да је општина Источна Илиџа финансирала изградњу са 150.000 КМ.

Начелник општине Маринко Божовић захвалио је Влади Републике Српске и МУП-у на овом изузетно важном пројекту када је ријеч о безбједности грађана, јер се Полицијска станица налази на стратешки важном мјесту за општину.

Божовић је подсјетио да је још 2014. године, када је био посланик у Народној скупштини Републике Српске, инсистирао на отварању полицијске станице у општини Источна Илиџа, те да је Влада Српске препознала ову потребу.

Отварању полицијске станице у Источној Илиџи присуствовали су предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, начелник ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац и представници градских општина.