ОЧЕВИДАЦ ОПИСАО ДЕТАЉЕ НЕСРЕЋЕ У КОЈОЈ СУ ПОГИНУЛИ СУПРУЖНИЦИ ХРШУМ

339

Свједок Дејан Гранић испричао је данас у Окружном суду у Источном Сарајеву да је Амир Кујовић возио обијесно када је усмртио супружнике Хршум са Пала, те да је при таквој брзини трагичан епилог несреће био неизбјежан.

Гранић је испричао да је тада својим возилом ишао иза Дариа и Данијеле Хршум тридесетак метара, а сцене стравичне несреће назвао је ужасом.

Он је рекао да је возило у којем су били Хршумови, након судара са „мерцедесом“ којим је управљао Кујовић летјело четири до пет метара уназад.

Прошло рочиште одржано је 8. фебруара, а породице страдалих о томе нису биле обавијештене.

„Суд нас је обавијестио да је замјеник тужиоца Халида Врабац, која је требала, односно била обавезна, да нас обавијести о рочишту, пропустила да то уради. Огорчени смо због оваквог немара. Сматрамо то огромним пропустом. НЈима је то тек један од предмета, а ми смо изгубили своје најмилије, које никад нећемо прежалити“, рекли су чланови ожалошћених породица за „Независне новине“.

Они истичу да је тог 8. фебруара било најважније рочиште, пошто су свједочили вјештаци медицинске струке који су радили обдукцију тијела Данијеле и Дариа.

Дарио и Данијела Хршум погинули су 11. августа 2020. године на магистралном путу Пале-ЛЈубогошта када је на њих „мерцедесом“, великом брзином, налетио Амир Кујовић, за којег је утврђено да није имао возачку дозволу, те да је био под дејством алкохола.

/Срна/