ИСТОЧНА ИЛИЏА- Мила Рончевић најмлађа беба на овогодишњој Конференцији беба

783

На манифестацији „Конференција беба“ у Источној Илиџи ове године учествовало је 30 беба, а побједник је најмлађа Мила Рончевић.

Најстарија беба је Теодора Грабовац, а беба са највише браће и сестара Николија Јањић.

У такмичењу очева у брзом пресвлачењу бебе побиједио је Срђан Средојевић, отац малене Марине.

Побједницима су уручене пригодне награде, а сва пријављена дјеца су добила поклоне од многобројних спонзора ове манифестације.

Право учешћа имале су све бебе рођене између два Видовдана.

Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић истакао је да су данас 14. „Конференцију беба“ организовали на шеталишту „Др Миодраг Лазић“ ради промоције пронаталитетне политике у читавој Републици Српској и овој општини.

Божовић се нада да ће се дуго година на овој и сличним манифестацијама дружити на овом шеталишту, као и на једној од локација која ће се у близини градити, а то је завршетак парка испред храма Светог Василија Остошког, гдје ће бити један отворени амфитеатар.

Он је истакао да су данас за бебе припремљени поклони, које је обезбиједила и сама општина и захвалио се великом броју спонзора.

Представник Омладинског савјета Источна Илиџа Матеа Елез истакла је да су ову манифестацију организовали заједно са општином и да је пријављено 30 беба.

Она је нагласила да прошле године због епидемије вируса корона није организована „Конференција беба“, манифестација која се организује ради промоције породице као основне ћелије друштва, да се повећа број рођених беба у граду, али и да посвети више пажње најмлађим суграђанима.

У забавном програму су учествовала дјеца из вртића „Игра ми је храна“, „Нова радост“, „Машин свијет“ и „Бејзик“ школе, кловнови, аниматор, а обезбијеђено је и осликавање лица дјеце.

/Срна/