ПАЛЕ- Рекордних 220 беба на манифестацији „Конференција беба“

500

На манифестацији “Конференција беба” на Палама ове године учествовало је више од 220 беба узраста до двије године, што је рекордан број, а за предсједника овог тијела изабран је Урош Ћеклић, који је рођен прије 12 дана.

За првог замјеника предсједника изабрана је Сара Калуђеровић, која је рођена 14. јуна, док је други замјеник најстарија беба Душан Петровић, рођен 28. јуна 2019. године.

Директор Културног центра Пале Славка Брезо рекла је новинарима да је 22. “Конференција беба” организована под покровитељством општине Пале, те да је оборен рекорд у броју пријављених беба.

Она је навела да овом манифестацијом промовишу рађање дјеце и здраву породицу као основу ћелију друштва.

Брезова је додала да је организован и културно-забавни програм и да су уручене награде, захваљујући спонзорима.

Начелник општине Пале Бошко Југовић уручио је новчани бон вишечланој породици Станишић, те поручио да локална заједница подржава пронаталитетну политику.

Он је навео да је ове године најмасовнија “Конференција беба”, што је за похвалу.

“На подручју општине Пале, општине Источно Ново Сарајево имамо чиме да се похвалимо. Ова слика вечерас говори више од ријечи. Дајем подршку свим општинама у Републици Српској које подржавају овакву манифестацију као допринос наталитету и као подршку породици и младима”, рекао је Југовић.

Он је честитао награђенима и захвалио свим родитељима који су одвојили вријеме и уљепшали вечерашњу атмосферу.

Радован Станишић, отац четворо дјеце, захвалио је Југовићу, организаторима и учесницима манифестације, јер дају значај породици.

Тања Ћеклић, мајка најмлађе бебе Уроша на овој конференцији, рекла је да овај скуп промовише младост, породицу, успјех, те да се нада да ће наредне године бити још масовнији.

Циљ манифестације “Конференција беба” јесте промоција породице и породичних вриједности, као и да се укаже на значај рађања.

/Срна/