ИСТОЧНА ИЛИЏА- Сутра почињу „Дани Касиндолског батаљона“

676

У Источној Илиџи од сутра до 4. јула биће одржана традиционална 20. манифестација „Дани Касиндолског батаљона“, као знак сјећања на 99 припадника тог батаљона који су положили живот за одбрану Републике Српске.

Предсједник Предсједништва Борачке организације „Илиџански борац“ Слободан Маунага рекао је Срни да ће централни догађај ове манифестације бити у недјељу, 27. јуна, за када је планиран традиционални поход на Кланац, мјесто гдје су погинули први борци овог батаљона.

„Потом ће 3. јула у 9.00 часова код Спомен-обиљежја у Касиндолу бити служен помен свим погинулим борцима“, додао је Маунага.

Он је истакао да ће 3. јула, Борачка организација „Илиџански борац“ организовати пријем за породице погинулих бораца, а у спортском дијелу манифестације биће одржан меморијал „Бошко Вујадин“ за сениоре, турнир у малом Фудбалу „Данко Ремић“ за пионире, као и турнир у стоном тенису.

Турнир се организује под покровитељством Општинске борачке организације „Илиџански борац“ и носи име по команданту Интервентног вода и Касиндолског батаљона Бошку Вујадину.

„Као и сваке године, културним и спортским манифестацијама у оквиру Дана Касиндолског батаљона желимо скренути пажњу народу да се неке ствари не смију заборавити“, рекао је Маунага.

/Срна/