ИСТОЧНА ИЛИЏА- Сутра први књижевни сусрети „Симеон Милутиновић Сарајлија“

643

У Источној Илиџи сутра ће бити одржани први књижевни сусрети „Симеон Милутиновић Сарајлија“, у организацији општинског Центра за културу и информисање и Удружења књижевника Републике Српске – подружнице у Источном Сарајеву.

Осим промоције књиге о Симеону Сими Милутиновићу Сарајлији биће одржано и поетско вече уз рецитације Недељка Зеленовића, Миљана Николића и Горана Врачара, објављено је на званичној страници општине Источна Илиџа.

Књижевни сусрети почеће бесједом Саше Кнежевића о овом српском пјеснику, а о Сими Милутиновићу говориће и Радмило Маројевић и Јелена Јањић, која је на Милутиновићевим дјелима одбранила магистарску и докторску тезу.

У оквиру књижевних сусрета, биће одржано рецитаторско такмичење у којем ће се огледати укупно 12 рецитатора, а за побједнике су предвиђене повеље и новчане награде.

Директор Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић рекао је да су књижевни сусрети посвећени неправедно заборављеном и запостављеном српском пјеснику Сими Милутиновићу Сарајлији.

„Угостићемо умјетнике из Републике Српске, Црне Горе и Србије. Поносан сам што смо имали снаге реализовати наше идеје и покренути манифестацију ових размјера и великих умјетничких вриједности у нашој општини. Сигуран сам да ће ови књижевни сусрети прерасти у традиционалну манифестацију која ће окупљати умјетнике широм региона“, истакао је Новаковић.

Књижевни сусрети ће почети сутра у 17.00 часова у башти ресторана „Кула“ у Источној Илиџи.

/Срна/